29-05-05

Babar

Babar is een jonge olifant die samen met zijn moeder en alle andere olifanten in de jungle leeft. Op een dag wordt zijn vrolijke leventje overhoop gegooid doordat een jager zijn moeder doodt.

Hij vlucht in de stad waar hij de Oude Dame ontmoet. Hij begint van de stad te houden en daarom leert de Oude Dame hem rechtop te lopen, beleefde manieren te hebben en zich te kleden. Maar Babar mist het leven in de jungle en hij beslist om zijn vrienden te gaan zoeken die nog steeds op de vlucht zijn voor de jager.

Hij vindt ze en samen met hen richt hij 'Celestestad' op en wordt koning. Later trouwt hij met zijn nichtje Céleste en ze krijgen 4 kinderen; Flora, Pom, Alexander en Isabelle. In het paleis heeft hij twee trouwe helpers, Pompadour en de oude Cornelius. Ook zijn oudste vriend,
de aap Zephir woont er en houdt vooral een oogje in het zeil op de kinderen.

Naast Célestestad ligt Neushoornland waar Heer Rataxes de plak zwaait. Babar heeft meermaals problemen met hem want Rataxes heeft soms achterbakse trekjes.
Als Viktor, de zoon van Rataxes, vriendschap sluit met de kinderen van Babar moeten de twee koningen toch een manier zien te vinden om met elkaar om te kunnen wat natuurlijk voor een hele hoop leuke avonturen zorgt.

21:50 Gepost door - | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.